UVJETI POSLOVANJA

Uvjeti poslovanja Internet trgovine www.marbo-kosa.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP) i Zakonom o obveznim odnosima (ZOO) te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP.

Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja.

OPĆENITO
KUPAC

Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske te koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini marbo-kosa.com Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

 

POTROŠAČ

Potrošač je u smislu Zakona o zaštiti potrošača svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja.

 

PRODAVATELJ

Prodavatelj je Altaj doo, Benkovačka 2a, 10 000 Zagreb. OIB: 20971142980 TEL 01/3843-980.

 

CIJENE

Sve cijene prikazane u Internet trgovini marbo-kosa.com izražene su eurima (eur) za krajnjeg Kupca (PDV je uključen u cijene).

Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave!

 

FOTOGRAFIJE I OPISI

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača i/ili dobavljača proizvoda i jednaki su stvarnim proizvodima u našem web shopu.

NARUČIVANJE

Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje Internet trgovine marbo-kosa.com.

Ukoliko Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe. Ukoliko je Kupac narudžbu za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, platio kreditnom karticom, Prodavatelj će terećenje kartice umanjiti za vrijednost proizvoda koje ne može isporučiti ili stornirati ukupno terećenje u slučaju da je Kupac odustao od narudžbe. Ukoliko je pak Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Prodavatelja općom uplatnicom, virmanom, Internet bankarstvom ili PayPal-om, Prodavatelj će mu odmah vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.

PLAĆANJE

Naručene proizvode i dostavu, Kupac će platiti pouzećem, općom uplatnicom, virmanom, Internet bankarstvom ili PayPal-om, temeljem Potvrde narudžbe koju će mu sustav poslati na e-mail naveden u narudžbi. Ukoliko Prodavatelj u roku od maksimalno 2 dana (odnosno 1. radni dan po isteku tog roka) od zaprimanja narudžbe ne primi uplatu na svoj poslovni račun, kad je Kupac odabrao plaćanje općom uplatnicom, virmanom, Internet bankarstvom ili Paypal-om, smatrat će se da je Kupac odustao od narudžbe.

PRETHODNA OBAVIJEST

Potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima poslovanja predstavlja Prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP.

POTVRDA PRETHODNE OBAVIJESTI

Potvrdu prethodne obavijesti (Članak 44. ZZP) kupac će primiti zajedno s računom za kupljenu robu.

OTPREMA

Ukoliko je Kupac prilikom izrade narudžbe odabrao i dostavu naručenih proizvoda, istu će izvršiti dostavna agencija DPD ili hrvatska pošta.

Naručene proizvode predajemo dostavnoj agenciji DPD ili hrvatskoj pošti najkasnije u roku od 2 radna dana po primitku Vaše uplate ili po primljenoj narudžbi ako je riječ o narudžbi pouzećem.

Kupljene proizvode primit ćete na adresu u Hrvatskoj navedenu u narudžbi u roku 1 – 3 dana (ovisno o mjestu dostave) od trenutka predaje paketa dostavnoj službi, osim proizvoda za koje je kupac posebno obaviješten o roku isporuke. Subote i nedjelje ne računaju se u rok dostave. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi ili u distribucijskom centru partnera koje je isti vratio Internet trgovini marbo-kosa.com bez isporuke kupcu i sl.) Internet trgovina marbo-kosa.com ne preuzima odgovornost na „prvi rizik” i obvezuje se poslati zamjenski proizvod u najkraćem roku.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti i djelatnike Internet trgovine marbo-kosa.com kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka.

Ukoliko Kupac u Hrvatskoj ne primi pošiljku u roku od 15 dana od izvršenog plaćanja, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko Kupac iz nekog razloga ne preuzme pošiljku te se ista vrati Prodavatelju, Prodavatelj će novu dostavu ponovno naplatiti.

DOSTAVA

Dostava za sva mjesta u Hrvatskoj košta 5 EUR, a u slučaju kupnje proizvoda iznad 50 EUR, dostava je besplatna. Proizvode šaljemo DPD kurirskom službom u roku 2 radna dana od zaprimljene uplate (ili narudžbe ako je odabrano plaćanje pouzećem).

Dostava u Sloveniju košta 5 EUR te paket šaljemo DPD kurirskom službom u roku 2 radna dana od zaprimljene uplate.

Dostava u ostatak EU košta 10 EUR te pakete šaljemo hrvatskom poštom u roku 2 radna dana od zaprimljene uplate.

Dostava u države izvan EU košta 20 EUR te pakete šaljemo hrvatskom poštom u roku 2 radna dana od zaprimljene uplate.

POVRAT / REKLAMACIJE

Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti i djelatnike Internet trgovine marbo-kosa.com kako bi se u što kraćem roku organizirala nova isporuka.

Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi, izuzev kada ste obaviješteni da se uslijed nedostatka proizvoda na skladištu ili otkazivanja transakcije isti ne može isporučiti uz ostale proizvode iz narudžbe, vratite nam pošiljku, a mi ćemo Vam ispravni proizvod poslati na naš trošak.

Kupac može, shodno Članku 45. ZZP, otkazati narudžbu ne navodeći za to razlog u roku od sedam (7) dana. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je Kupac naručio proizvod. Kupac e-mailom ili telefonom mora obavijestiti Prodavatelja o otkazivanju narudžbe

Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni. Uz vraćene proizvode, Kupac mora priložiti originalni račun s dopisom o količini proizvoda te broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom ili pošiljke, koje ne odgovaraju njegovim općim uvjetima poslovanja.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

 

Altaj d.o.o se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza te informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Altaj d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

PRIVATNOST PODATAKA

Ova Politika privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni na Internet stranici www.marbo-kosa.hr. Ova Politika privatnosti je sastavni dio Uvjeta poslovanja stranice www.marbo-kosa.hr.

 

Altaj d.o.o. kao pružatelj usluga internetske stranice www.marbo-kosa.hr pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade www.marbo-kosa.hr (u daljnjem tekstu Altaj) obrađuje osobne podatke.

 

Upućuju se Kupci internet stranice www.marbo-kosa.hr (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i prilikama (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Altaj prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

Svaki Kupac odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu altaj.doo@gmail.com.

 

Prihvaćanjem ove Politike privatnosti klikom, prilikom kupnje na internet stranici www.marbo-kosa.hr  od strane Korisnika, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

 

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Altaj putem internet stranice www.marbo-kosa.hr?

Prilikom kupnje na internet stranici www.marbo-kosa.hr, Altaj će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa i telefonski broj.

 

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

 

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na internet stranice www.marbo-kosa.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. Također možemo prikupljati informacije o klikovima i stranicama koje su vam prikazane.

 

U koju svrhu Altaj prikuplja i obrađuje osobne podatke? 

Altaj prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca internet stranice www.marbo-kosa.hr  u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju internet stranici www.marbo-kosa.hr, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bila individualnija te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.

Altaj ne prikuplja podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Niti jedan dio internetske stranicewww.marbo-kosa.hr nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

 

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka? 

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Politike privatnosti i uvjetima korištenja osobnih podataka sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na internet stranici www.marbo-kosa.hr, a koji je sadržan u Uvjetima kupnje (predugovorne obavijesti) te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

 

S kojim primateljima Altaj dijeli osobne podatke? 

Altaj neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

 

Altaj će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:

 

Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor  te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.

PRAVILA O POSTUPANJIMA S “KOLAČIĆIMA”

 

Što je kolačić?

Kolačić je informacija na računalo od strane web stranice koju posjetite. Uobičajeno je da sprema vaše postavke i postavke za web-stranicu, kao što su na primjer preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web-stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže personalizirane informacije.

 

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući osobne informacije (kao što je osobno ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako se to izričito omogući jer web-stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali/la i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu vidljive korisnicima. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da samostalno izaberete hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti te zatim automatski obrisati pri zatvaranju internetskog preglednika spremljene kolačiće i ostale postavke.

 

Kako podesiti postavke kolačića?

Uređivanjem postavki kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na svojem računalu. Upravljanje i podešavanje postavkama kolačića, kao što smo spomenuli, može se napraviti u internetskom pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, kliknite na ime internetskog preglednika koji koristite. Neke postavke mogu ovisiti i o uređaju kojim pristupate internetu (stolno računalo, tablet ili mobitel) i nisu sve dostupne na hrvatskome jeziku.

 

Google Chrome

Mozilla Firefox

Samsung internet (stranica na engleskom jeziku)

Microsoft internet Explorer

Microsoft Edge

Opera

Safari – iOS / Mac

 

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web-stranicama www.marbo-kosa.hr.

 

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

 

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su korisničko ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, a neki čak i godinama.

 

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti privremeni ili stalni. Pomoću njih web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

 

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze sa sadržaja drugih web-mjesta, na primjer reklame, koje se nalaze na web-mjestu koje trenutno gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe.

 

Koristi li www.marbo-kosa.hr kolačiće?

Intranet stranica www.marbo-kosa.hr koristi kolačiće, s primarnim ciljem kako bi naša web-stranica omogućila bolje korisničko iskustvo.

 

Kakve kolačiće koristi www.marbo-kosa.hr i zašto?

Privremeni kolačići (engl. Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Koristimo ih da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo stvari koje možete učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na www.marbo-kosa.hr.

 

Trajni kolačići (engl. Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. www.marbo-kosa.hr koristi trajne  kolačiće kako bismo bolje razumjeli navike korisnika i sukladno tome poboljšali stranicu prema korisničkim načinima korištenja. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

 

Ima li www.marbo-kosa.hr kolačiće treće strane?

Koristimo nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju kao i dijeljenje istoga s drugim internetskim servisima.

 

Mjerenje posjećenosti

Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. (“Google”). Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će prenesene na Google i pohranjene na poslužiteljima u Republici Irskoj gdje će se čuvati najduže 26 mjeseci nakon čega će biti izbrisani. Google će koristiti te informacije u svrhu vrednovanja vašeg korištenja naše web stranice, sastavljanjem izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web mjesta i pružanjem drugih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon, ili ako takve treće strane obrađuju podatke u ime tvrtke Google. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Daljnje informacije o Googleovim pravilima o privatnosti možete dobiti na adresi http://www.google.com/privacy.html.

 

Trenutno postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja “kolačića” za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/

https://www.youronlinechoices.eu/

 

Preuzmite Obrazac za promjenu ili brisanje osobnih podataka na internet stranici https://www.youronlinechoices.eu/.

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno čl. 8 ZZP, Internet trgovina www.marbo-kosa.com (Altaj d.o.o.) vam omogućuje da svoje pisane prigovore šaljete na e-mail: altaj.doo@gmail.com

Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u roku od maksimalno 15 dana.

MARBO © 2023 All rights reserved.

MARBO © 2023 All rights reserved.